pondelok, júna 04, 2007

Kompenzácia

______Dostávam sa do stavu kompenzácie. Pozná to každý a je úplne jedno čo potrebujete kompenzovať, odpoveďou (kompenzačným prvkom) je vždy jedlo (alkohol nie je kompenzačný prvok, alkohol je liek).


Deň prvý


______Začalo to predvčerom. Mala som strašnú chuť na niečoneviemčo, tak som do seba natlačila domáci slivkový koláč a polkruh syra s ušľachtilou plesňou (tá tam bola už keď som ho kúpila!). Zapíjala s Martini Dry. K Martinovi patria olivy takže jedno balenie položilo život za blaho mojej psychiky.

______Neznášam tofu syr, ale kedysi, počas brigády v makrobiotickej predajni som si vypestovala fyzickú závislosť na jednej konkrétnej Tofu nátierke so škrečkom. „So škrečkom“, nie „zo škrečkov“, ako počul Andrew. A že právnici vraj nepočujú len to, čo chcú. Dve črievka Tofu nátierky padli za obeť. Nestihla som si ísť ani pre rožtek. Asi po 30 sekundách som sa rozhodla, že rožteku je ľúto, že nesplnil svoje životné poslanie, tak som ho bohato ponatierala syrom (aby mal radosť) a zhltla. Doslova. Neviem aký je rekord hltaní rožkov, no mne sa ho podarilo zjesť na tri uhryznutia, pričom druhú polovičku rohlíka som do seba natlačila na jeden šup. A aby rohlíku nebolo v mojom bruchu smutno (to bol taký trochu depresívny rohlík) tak som mu tam poslala expresne ešte jeden.

.
Jazykové okienko alebo Teória raňajky
______Objasnime si v skratke čo znamená to čarovné slovo, ktoré ma dokáže ráno dostať z postele. Nie deti, sex to nie je, na to by ste ma o siedmej ráno neukecali. Hovorím o slove raňajky. Toto slovo nie je pomnožné, ako sa jazykovedci v tom ich ústave domnievali, ale jedná sa o množné číslo od slova raňajka. Pretože ja raňajkujem dvakrát. Raňajka jedna a raňajka dva. Takže raňajky. A nepleťte si raňajku dva s desiatou, tá prichádza až potom.

.
Deň druhý



Raňajka jedna: Dva chleby a tuniaková pomazánka.
Raňajka dva: Chlieb s tromi druhmi syra (Tzv. Quatro formagi mínus jeden), jedna uhorka.
Desiata: Čokoládová mliečna ryža, tyčinka Twix.
Obed: Špargľová polievka, zapekaná pečienka v zemiakovej placke, miska physalisu.
Olovrant: Miešaný šalát, opäť chlieb Quatro formagi mínus jeden, pol tabuľky orieškovej čokolády, guaranová Deli.
Večera: Tyčinka Dots, cestoviny zapíjané kečupom. (Áno, pijem kečup. Nie som normálna, aj to viem.)
Polnočná večera: Pribináček, pol balíka detských piškót, 4 jahody.


Deň tretí


______Potreba konzumácie potravy sa zredukovala čisto na potrebu konzumácie cukrov. Ako vravievala moja sestra: „Mám hlad na čokoládu.“

______Ráno sa v práci dostavila nutkavá potreba prehrabovať sa v hromade kancelárskeho odpadu, ktorý sa mi hromadí na pracovnom stole. Potreba hrabania sa ukázala ako veľmi efektívna – naďabila som na balíček gumových cukríkov s príchuťou koly. Radosť z archeologického objavu skončila, keď mi Marlborka ten želatínový blivajz vyžrala. Evidentne kompenzovala tiež, i keď netuším čo, lebo cigariet mala ešte dosť.

______Po obede v neďalekom stravovacom zariadení (lievance s džemom a tvarohom a ako dezert palacinky) som opäť začala prekutrávať kuchyňu a našla som zlatý poklad! Maryland Cookies!!! Chrúmem é-čka v tvare malých placičiek s hrudkami čokolády a vznášam sa v siedmom nebi.

______Neodkladný pocit žuť, jesť a kompenzovať ma opäť vedie do kuchyne a ja si varím kýbel kávy so šiestimi lyžicami sójového mlieka v prášku a štyrmi lyžicami cukru. Dožieram zvyšné cookies. Na schodoch povylievam asi pol hrnca kávy – som korunovaný idiot, tiež si musím liať kávu do hrnčeku kopcom.

______Výhoda mojej kancelárie (okrem toho, že v nej sídlim iba ja a ja) je to, že vyzerá ako skladisko. Je tam všetko. Preto som sa rozhodla znovu poodhŕňať zopár dokumentov a našla som čo som hľadala – Kitkat s arašidovým maslom (milujem limitované edície). Posledný mohykán z pondelňajšieho nákupu sladkostí na benzíke po ceste do práce.
.

______Mám otravu cukrom. Lietam po robote ako naspídovaná včela medonosná a pijem vodu po galónoch v snahe zriediť hladinu cukru v krvi na minimum. Vždy som túžila dosiahnuť stav absolútnej hyperglykémie...

30 komentárov:

Jasper povedal(a)...

prdele... a ja som si myslel, že v rámci mojich predskúškových stresov som extrémista, keď vyžerem dva balíky Bonparov - kyslých.... a vylomí sa mi pritom plomba, podotýkam druhá. Prvá padla za obeť Bonparom - ovocným.
.
A ešte: na to aké si maličké, by ťa mali predávať ako drvičku na junk food...

Lilith povedal(a)...

Ja po takom cukrovom obdobi mam vzdy kompenzacne - ultra zdrave :-) Sinusoida...

Nick povedal(a)...

Sa sulam :DDD

April povedal(a)...

Jasper: Drvicka na junk food - to sa mi paci :)

Lilith: Moja ultra zdrave obdobie sa sklada z toho, ze o nom rozpravam. Realizacia je ale v nedohladne.

Nicky: Neprekazaju ti pri tom tie hrby? ;)

Anonymný povedal(a)...

Jaaj April tak ja len slepo zavidim pri com poocku poskulujem po krabici s napisom dietny suchar ktora sa teraz vynima na mojom precovnom stole aj na nasom kuchynskom stola a aj na stoliku pri gauci kde pozeram telku. Bleeeeee.
.
FanaticGay

Pecosita povedal(a)...

nejako nemam na nic chut :(

-- kamikatze -- povedal(a)...

len tak som naplacno preglgala... ale nasla som skvelu cokoladu s cucoriedkami (taka nova od modrej hviezdy, odporucam) :) a ticho zavidim, to co si ty doprajes za den ja mam na tri, priberam uz asi aj z pohladu na jedlo :( a krasne obraztoky :) (btw, tre formaggii)

April povedal(a)...

Fanatic: Kasli na suchare a daj si nejaku mnamku. Ako mi raz bolo povedane: Chrante Zem! Je to jedina planeta, kde maju cokoladu :)

Pecik: Ani ked ti ja osobne navarim? ;)

Kami: Ja viem ze tre, ale v tom spocival ten joke.

-- kamikatze -- povedal(a)...

April, o tom nepochybujem preto som opravila "syry" ;)

Mária Magdaléna povedal(a)...

mnam,kto tu spominal syry? :)

Pecosita povedal(a)...

ty vies varit?

Lilith povedal(a)...

April: Samozrejme ze k zdravej faze patri kvantum teorie!!! Hlavne po vydatnom obede aj s dezertom :-) Vsetci sa napraskame a potom zacneme hovorit ako budeme chudnuut, a zdravo jeeeest, a obmedziiime sladkostiiiii , a ... si na brade od slahacky ... a vynechame veceruuu, a ...
;-)

Anonymný povedal(a)...

Najviac sa mi pacila posledna veta...tvoje zivotne poslanie ..alebo povolanie:o) neviiim....sa v tebe ale nezaprie...mas aj ine priznaky???

lota povedal(a)...

Jeden by pri pohlade na Teba neuveril. Ale ja uz verim.-) Pa, vybehneme zase, ok?

April povedal(a)...

Mys: Ja. Mam v chladnicke Lerdamer, Goudu, Plesnivec a Nivu. Co si das?

Pec: Pochybujes o mne? ;)

Lilith: Chudnut? To by bolo v mojom pripade smrtelne :)

Amy: Hehe :) Ty ma nejako moc dobre poznas ;)

Lota: Kedykolvek a kdekolvek. S tebou - aj do Zlateho Orla ;))

Lilith povedal(a)...

April ved som pisala ze len reci ... ;-) a nechudni, je to blbost.

Jaro Zacko povedal(a)...

toto je u teba prezieranie? sak si len presla na pravidelnu a rozmanitu stravu :)

teta A. co je to physalisu?

April povedal(a)...

Lilith: Ja viem ;)

Over-Revo: To je ovocie. Zidovska ceresna sa tomu obcas vravi. Ja viem, mala by som ranajkovat cele kravy alebo tak :)

germa povedal(a)...

myslím, že ťa v stavoch mojich silných depresií hravo tromfnem :)

April povedal(a)...

Germa: Tiez zjes flasku lekvaru na posedenie?

germa povedal(a)...

hej a za tym fľašu uhoriek a potom nejaku slaninku a čokoládu....

Junara povedal(a)...

este jes? teda som chcel povedat, este kompenzujes?

April povedal(a)...

Germa: Ty si moj clovek :)

Junara: Hej, este stale. Mas nejaky nahradny plan?

Junara povedal(a)...

kedze kompenzacnym prvokom je vzdy len jedlo ako si napisala, vela nahradnych planov neexistuje, vylucila si aj alkohol, kedze je to liek. da sa este do zblbnutia sportovat, moznostou je aj stupnovat adrenalinove zazitky a potom je tu este sex. ;-)

April povedal(a)...

Junara: Sport mi nic nehovori, adrenalin mi nerobi dobre na moje derave srdce a sex je na rebricku mojich oblubenych cinnosti o priecku nizsie ako dobre jedlo. Mozno zacnem hackovat ;)

Anonymný povedal(a)...

...xcel by som vidieť ako môže byť v hrnčeku naliata káva kopcom ;)))))

April povedal(a)...

Eten: Na dovolenke ti to ukazem ;)

Daily Whinger povedal(a)...

Uz davno som sa tak dobre na blogspote nepobavil :-)

Che-che.

April povedal(a)...

DW: Aj nabuduce. Teda dufam ;)

Junara povedal(a)...

dnes som mal crème brûlée, dobre jedlo je predsa len lepsie ako hackovanie :-)