sobota, mája 20, 2006

Domáca lekárnička

_____Práca je iba iný názov pre stres. Z času na čas povolia nervy každému. Mne možno trochu častejšie, no keď som, ako ja hovorím – nervná, liečim sa nasledujúcimi spôsobmi:

1. Jem.
_____„Nevidno.“ Povie uštipačne každý, kto má pri tejto slovnej prezentácii možnosť vizuálneho kontaktu. Majú pravdu. Nejem. Ja sa prežieram. Sadnem si ku chladničke a už to ide – jogurt, šunka, celá tehlička ementálu, čínska kapusta, klobása ešte z roku Pána 5, niečo čo vyzerá ako ryžový nákyp, no chutí ako kura s nivovou omáčkou...
_____Mojím najlepším kamarátom je polievková lyžička. Spoločne sa venujeme športu s názvom „lyžičkovanie“. Vyzerá to takto – zoberiem polievkovú lyžicu (nie tú, ktorú mama postrúhala v mlynčeku na orechy a pravidelne si o ňu poškriabem pery) a jem všetko čo sa dá na tento skvelý vynález nabrať. Kakao, džem, nutela, ďalší džem (brusnicový!!!), sušené sójové mlieko, worchestrova omáčka, šalátový dresing... Upozorňujem, že keď som v takejto nálade, tak kečup pijem priamo z fľaše.
_____Teraz objasnenie, prečo napriek mojím častým obžerstvám vážim toľko, že by nejedna anorektička zbledla závisťou – videli ste už, sakra, niekedy tučného cholerika?!?!?! Takže tak...

2. Umývam sa.
_____Sprchujem sa aj tri krát denne. Keď som nasratá, nešťastná a vytočená, vleziem do sprchy a 20 minút stojím pod prúdom vriacej vody. Keď sa už podobám na stredne prepečený steak, prepnem vodu na studenú a vyšokujem sa z podoby. Po trojminútovej ľadovej sprche ešte ďalšie tri minúty stojím so zatvorenými očami v sprche a nechávam zo seba pomaly stekať kvapky vody.
_____Sprchovaním to nekončí. Som asi jediný človek, ktorý má v práci zubnú kefku (okrem workoholikov, ktorí v práci nocujú). Keď nervačím, umývam si zuby. Aj v tejto chvíli mám v ústach svoju zelenú kefku a pena mi kvapká na klávesnicu. Teraz už fakt vyzerám ako besná.

3. Krokujem.
_____Keďže najčastejšie sa vytáčam v práci, snažím sa to „vychodiť“ tým, že behám po troch poschodiach našej firmy (vrátane suterénu) ako bludná ovca. Je to lepšie než sedieť len tak v kúte, aspoň to pred šéfstvom vyzerá, že som v jednom kole ;)

4. Skartujem.
_____Neverili by ste, čo všetko sa dá strčiť do skartovačky. Zoberiem si papiere, ktoré oficiálne vyhlásim za už nepotrebné a s pôžitkom ich púšťam dolu tým úžasným strojom. Moja predstavivosť ide na plné obrátky... ;)

5. Strihám.
_____Minule som črepníkovej byline v susednej kancelárii uštedrila nožničkami zostrih à la Billy Idol. Aby toho nebolo málo pustila som sa nožničkami do trávniku za domom. Skupinka evidentne blicujúcich mládežníkov zo susednej záhrady na mňa pozerali ako na člena nejakej sekty. Myslím, že majú zo mňa strach. Nabudúce sa skúsim rozbehnúť s tými nožničkami priamo oproti nim! :)))

No a v neposlednom rade:

6. Píšem.
_____Keď som pod tlakom, darí sa mi úplne najlepšie. Až by som povedala, že moja Múza trpí istou formou duševného sebapoškodzovania. Samozrejme sa to týka výlučne vecí, ktoré sú nepovinné a nie som za ne platená.

12 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

bod jedna a dva ti závidím, druhýhlavne preto, že my máme žumpu a je sakramensky drhé zakaždým objednať hovnocuca...

w-abt povedal(a)...

Bod č. 3 som istý čas praktizoval, bolo to najlepšie riešenie.

Anonymný povedal(a)...

germa: haha!
(a nabuduce skus chutnejsie)

Terra povedal(a)...

bod edna: poznam, lyzickujem, ale holt vidno :D
bod dva: skuuuusiiiim paaaciiii
bod styri: jedine ze by som tie papiere doma zula...skartovacka neniiii:))))
aj ostatne sa mi pacia :)

April povedal(a)...

Medenka: To s tym zutim nieje mozno az tak zly napad, ak ho skombinujes s bodom jedna - celuloza dobre cisti creva ;)
Ale ak nieje skortovacka tak skus to strihanie kyticiek, je to super. Ale ked ti v ruke zostane iba kvetinac s hlinou a nejake korienky, najdi si radsej nieco ine :)

ID: A vydrzal si to s tym nefajcenim? U nas nieco take asi nehrozi (myslim tym prestat fajcit).

A ja som zabudla este na jeden velmi dolezity bod!
Takze dodatok:
7. Upratujem.
Som sialeny bordelar. Ale ked sa nas.riem, tak som schopna vydrhnut aj sparovanie medzi kupelnovymi kachlickami zubnou kefkou (nie mojou - sefovou ;))

myspulin povedal(a)...

slak ma ide trafit.. je skoro pol desiatej, ja sedim v robote, nemam co zrat, nemam sa kde osprchovat,nemam skartovacku, noznicky som pred chvilou zlomil od jedu a krokovat sa mi fakt moc nechce.. uz mi zostava len vulgarne nadavat.. a ani to mi dnes nejak nezabera.. :( aspon, ze citat je co..

April povedal(a)...

Myspulin: Ja som tiez v praci (zadavanie casopisu do tlace by sa malo zaradit medzi adrenalinove sporty) ale prezieravo som si nakupila 5 keksikov v jednej nedalekej predajni, v ktorej ma pri vstupe zachvatila spomienka na socializmus. ale kit kat mali :)
este uvazujem nad doplnenim hladiny glutamanu sodneho nejakou chutnou sackovou (pardon! vrecuskovou :)) polievkou.

ID: Ako hovorieval moj najsamlepsi kamarat Andrew: Fajcit sa da aj zdravo... ;)

Anonymný povedal(a)...

Dobre píšeš dievča.
Dobre sa to číta.
Dobré je to celé.
Dobre, už končím s tým
Dobre.

:))

April povedal(a)...

Vurdo: Dakujem, a odobrujem to "dobre" :)

Marián Križovenský povedal(a)...

Jednoducho skvelé!
Dvojducho tiež... :-)

Nick povedal(a)...

Neskoro ale predsa ;) dobreee ;)

verco povedal(a)...

toto bolo fajneee...velmi dobre:)nasmiala som sa ze az