pondelok, októbra 08, 2007

Jesenné upratovanie

______Nenávidím sťahovanie. A veľké upratovanie. A kopy vecí, o ktorých sa nemôžem rozhodnúť, či ich potrebujem alebo nie.

______Do kancelárií nám totižto priniesli nový nábytok. To obnášalo – vypratať všetky zásuvky, stoly, poličky, zhodnotiť nevyhnutnosť ich obsahu, zostatkom zhodnotenia naplniť nové zásuvky, stoly, poličky poprípade smetiak (cháp – prázdna kancelária hneď vedľa môjho kamrlíku).

______Znie to jednoducho. Teoreticky. Tak sa snažím podľa toho postupovať. Už pol roka.

______Výsledok je ten, že moja kancelária vyzerá ako po fašistickom nájazde a absolútne som stratila pojem o polohe aj tých najzákladnejších kancelárskych potrieb.

______V kopách bordelu som sa zúfalo snažila nájsť zaknihované časáky z roku 2005. Rovnako jednoduché, ako nájsť konkrétneho dôchodcu na meetingu na pasienkoch.

______Pri snahe dopracovať sa ku krabiciam ktoré potrebujem (to sú tie úplne vzadu a úplne hore) som sa prepadla do jednej z krabíc z nových kancelárskych stoličiek. - No, O´Nielová, kto by to povedal, že so svojimi ani nie päťdesiatimi kilami čistej váhy urobíš raz dieru do sveta... - mrmlem si. Nie, netrpím samomluvou, to sa iba moje druhé Ja so mnou veľmi rado rozpráva.

______Ďalej som balancovala medzi vežičkami kníh a škatúľ tváriacimi sa ako minimodel americkej urbanizácie. Vyzerala som ako ten zdochýnajúci lietavec z Labutieho jazera. Ako sa to volalo? Jáj, labuť!

______Povynášala som do skladu nepotrebné krabice, na poličky nahádzala údajne potrebnú literatúru a zhodnotila som stav svojej kancelárie. Sakra, tu sa nič nezmenilo!!!

______V nádeji, že čerstvý vzduch mi privanie inšpiráciu, čo urobiť s ostatnými pseudopotrebnými vecami zmenšujúcimi objem mojej kancelárie zhruba o 47 %, som vyšla na balkón.

Správy z balkóna:
- Vonku je jeseň.
- Zo susedného stromu práve spadol orech na šéfkin Citroen.
- Chlapík v nápadne žltom jogingovom obleku predvádza rýchlochôdzu. Z diaľky vyzerá ako animovaná hranolka.
- Frajersky oblečená baba (tak hovorí moja babka ľuďom s odhalenými krížami) venčí vlčiaka. Rex značkuje susedovu bránu. Dobrý psík – myslím si – len tak ďalej!

______No dobre, dosť bolo rozptyľovania sa výpočtom priemeru padania lístia (inak je to dva a pol listu za minútu podľa susedovej jablone), ide sa späť do práce!

______Aby ste to pochopili, nechce sa mi upratovať. Ale strašne. Extra moc strašne.

______Miesto toho, píšem tento článok. Dúfam, že prispeje k estetickosti tohto dňa rovnako, ako keby som si tú kanceláriu upratala.

26 komentárov:

Daily Whinger povedal(a)...

Pol roka je dost ;-)

Lilith povedal(a)...

Upratovanie vacsinou skonci tak ze vsetky veci len poprehadzujes na ine miesta a potom uz nevies najst ani to co si predtym vedela....

April povedal(a)...

DW: Ja viem, ale poznas to - praca chvatna malo platna ;)

Lilith: Presne tak. Najlepsie je, ked hladam nieco, co som este pred chvilou drzala v ruke a odrazu to nikde nie je.

Anonymný povedal(a)...

jedna drasticka rada, aby jesenne upratovanie a jej ubohy vykonavatelia netrpeli nudou: ak mas problem s triedenim potrebnych, pseudopotrebnych a nepotrebnych veci skus vsetko vyhodit a pootm zistis co ti naozaj chyba...podla mna toho nebude zas az tak vela...

April povedal(a)...

Nik: Neuveris, ale presne to som dnes rano robila. Vyhadzovala som veci z policky s tym, ze kedze som sa ich rok nedotkla, tak tie veci asi az tak potrebne nebudu.

germa povedal(a)...

ani mne sa nechce a asi fakt budeme musieť doviezť nový nábytok, aby konečne niekto v kancli urobil poriadok:(

Anonymný povedal(a)...

keď sa jednému nechce, to je horšie ako keď nemôže - toto rečenie od mojej babky sa dá používať paušálne ;)

April povedal(a)...

Germa: A nezastavite sa potom aj u mna? ;)

Karaska: Tak toto som tusim uz pocula, a dokonca od mojej babky :) Nemame tu istu?

henka povedal(a)...

super babka :)
upratovania ble, domace prace ble :( teší len ten pocit potom, ke´d je čistučko :))))

delmo povedal(a)...

mnoooo, presne tak, ten pocit po upratovani... len potom sa vzdy pristihnem pritom, ze sa zacinam spravat ako moja mati (bozeuchovaj zmenit sa na nu, aspon co sa tyka posadnutosti upratovanim), lebo ked uz to vsetko urobis, chytas alergiu na kazdy proces, ktory nici tvoje dokonale dielo: napriklad uvarit zemiaky na cisto vydrhnutom sporaku (lebo ta siva pena co z nich ide to ho na sto percent zase zahumusi), alebo vidiet otca, ako si vylozi veceru na vylesteny stol v obyvacke a zacne mrvit do koberca a kvapkat polievku na sklo... murder, she wrote

April povedal(a)...

Henka: Pri mojom pracovnom tempe a nasadeni to cistucko vydrzi tak dve hodky :)

Delmo: :DDD No moja mama je chvalabohu podobny bordelar ako ja (od niekoho som to predsa musela pochytit), ale ked o tom tak hovoris, tak minule som spolubyvajuceho takmer ubila mopom, ked mi poskakal cerstvo umytu dlazku...

delmo povedal(a)...

aaano, to je ten syndrom... takze som rada, ze v nom nie som sama, heh ;)

Pecosita povedal(a)...

ani nevrav, chjooooooooo....sak vis.

April povedal(a)...

Delmo: Zacinam zistovat, ze som akymsi vzorkovnikom zlych vlastnosti mojich rodicov. Sakra! ;)

Pec: Vim vim. Mna to o chvilku caka tiez. Opat. Uz fakt nevladzem. Prisaham, ze ak sa budem este raz stahovat, uz tie veci nebudem radsej ani vybalovat.

Anonymný povedal(a)...

Nevybaluj. Ja som nevybalil a ono to celkom funguje. :-)

Anonymný povedal(a)...

wow tak to sa tesim ze nejsom sama taky radikalny, drasticky blazon najhorsie je aj keby som sa tych veci nechytala 27 rokov hned jak ich vyhodim sa stavim ze ich okamzite budem zhanat, ale snad to pomoze v narokoch na zivotny priestor..

April povedal(a)...

ID: Ok, tak to skusim ;)

Nik: Ja vyhadzujem a vyhadzujem ale stale mi sem nosia dalsie a dalsie veci, takze stav zivotneho priestoru sa velmi nemeni.

Anonymný povedal(a)...

...Ty si chcela spolubývajúceho ubiť mopom??? Neverím... Lebo to by znamenalo, že by si ten mop musela najskôr chytiť do rúk - čo je dosť nepravdepodobné ;) - a vzhľadom k skutočnosti, že k nemu nemáš návod na použitie, tak ma fakt nič nepresvedčí , že si sa ho chytila... ;)

Btw. máš vôbec doma mop? ;) alebo sa tu pohybujeme v rovine bloggerskej fikcie :-D

April povedal(a)...

Eten: Jaaaj ty potvora :) Jasne ze mame mop a dokonca ho aj viem pouzivat! :))) Som sice bordelar ale cistotny, chapes? ;)

Reed povedal(a)...

animovana hranolka LOOOOL

April povedal(a)...

Reed: To su tie moje fastfoodove asociacie :)

Reed povedal(a)...

april: pokial to nie je asociovany fastfood, tak je to okay :D

FanaticGay povedal(a)...

Tak ja som fakt asi pri****** lebo po mesiaci a pol nahovaram kolegynu na upratanie nasho kanclu. Ona sa na mna pozera tak divne, ze o com to tocim, ze doma sa ona naupratuje az az ale.. no co mam robit ked mne tie kopy nepotrabnych veci vsade kde sa pozriem strasne vadia. Takze dohoda nakoniec znela. V novembri sa u nas v kancli upratuje. A ja sa tesim na ten poriadok a ako poviem, ze - vidite, ze je to tu hned lepsie? A bojim sa, ze kolegyna odpovie
Nie!
:))))

lota povedal(a)...

Mám rada Tvoje písmenkovanie. A po predchádzajúcom poste som to vzdala. Nikdy nič lepšie nebudem čítať a nikdy sa tomu nepriblížim ani na sto honov...Mám ťa rada.-)
.
A ten citroen.-))))

April povedal(a)...

Fangay: Ja mam rada svoj neporiadocek, no to co sa mi v poslednych tyzdnoch nazbieralo v kancelarii je uz aj na mna privela. Zacinam sa menit na sklad :) Drzim palce pri upratovani, a ak kolegyna povie nie, tak ma pozvi k vam na kafe, ja jej to tam velmi rada vratim do povodneho stavu ;)))

Lota: :))) Aj ty mi chybas. No neviem, s tym tvojim pisanim by som to takto hned nebalila. Ty si uz teraz lepsia autorka ako budem ja o 10 rokov praxe ;)

Anonymný povedal(a)...

sexy frauen

Sex flatrate

Privat Sexcams