pondelok, novembra 27, 2006

Aprilkin apríl v decembri

Keďže práca je tematika veľmi vďačná, rozhodla som sa v nej pokračovať. Dnes si povieme, ako v práci zabiť nudu, prísť o prémie no minimálne sa dobre zabaviť.

Budete potrebovať zopár kancelárskych potrieb, fantáziu, odvahu (alebo potrebnú dávku šialenstva – to je jedno), poprípade komplicov. Takže, všetci pripravení? Ideme na to:

Lepiaca páska

Úžasný vynález – najmä tá obojstranná. Pokiaľ takú v práci nemáte, zaobstarajte si ju! Šikovnejším postačí aj obyčajná ale obojstranná je pevnejšia, lepšie lepí a je obojstranná!!! ;)

- Pomocou dvoch kúskov obojstrannej lepiacej pásky, prilepíte kolegovi myšku ku stolu, stoličku k podlahe prípadne šálku na stôl. Ak trochu popremýšľate, určite prídete aj na ďalšie rovnako efektívne využitia tohto vynálezu.

- Použitím jedného kúsku normálnej pásky prelepíte všetky používané kľúčové dierky vrátane tej na dverách šéfovho auta (nefunguje ak má diaľkové!)

- Širším kusom lepiacej pásky prelepte vodovodné kohútiky. Pekne na pevno!

Cukornička

Ak máte v práci cukorničku, ktorá funguje systémom – nádoba + vrchnák s dlhou kovovou rúrkou, kvapnite do rúrky kvapku vody.

Kávička

Osolená káva patrí ku svetovým klasikám. Alebo extra sladká pre tých, čo pijú čiernu.

Kávička - extended version

Do firemnej kávy prisypte bezkofeinovú kávu. Najprv len trošku a postupne viac a viac. Keď už budú všetci aspoň 2 týždne piť bezkofeinovú kávu a odvyknú si od kofeínu, treba zameniť kávu spať na starú dobrú čiernu :)

Autičkár

Keď budú kolegovia na obede, nenápadne zoberte kľúče a preparkujte niektorému auto.

Prezuvky

Pokiaľ máte v práci experta, ktorý sa prezúva (pozostatok návykov zo základnej školy), plátok šunky v topánke ho určite poteší. Pre tých odvážnejších doporučujem vajíčko.

Perá

Využite obednú prestávku a poprehadzujte tuhy vo farebných perách.

Mobil

Ak má niekto pekne porozdeľované zvonenia podľa skupín a mien, pohrajte sa mu s telefónikom, kým bude na záchode. Ak prepíšete meno pri šéfovom čísle na „mama“ alebo na meno partnera/ky, bude o zábavu postarané.

Monitor

Ak chodí váš kolega vždy neskôr do práce, zmeňte mu každé ráno pozadie na monitore. Odporúčam zaujímavé obrázky ako koláže nahých mužov, no tak isto sa dobre osvedčilo odfotiť jeho neporiadok na stole (ak má taký skládkoidný stôl) a záber použiť ako pozadie. Fotka záchodovej misy môže byť tiež silne inšpirujúca.

WC papier

Na zopár štvorčekov toaleťáku napíšte fixkou „Kiss my ass“, „Výplatná páska“ alebo nejaké konkrétne meno a pekne naviňte naspäť.

Atrament

Atrament (napr. do pečiatok) je super vec. Pár kvapiek v mydle na ruky alebo v bielítku dokáže divy!

A na záver (ako by moja sestra povedala – A na uzáver...) máme jednu lahôdku:

BINGO! Nie v tom význame trefného pomenovania situácie, ale vo význame klasickej hry starších členov nášho ľudského klanu. Ale v malej úprave. Konkrétne sa jedná a Poradové Bingo.

Pravidlá sú nasledovné: So spoluhráčmi si určite počet okienok (napr. 5x5) a dohodnite sa na zozname slov. Ak teda máte napríklad 25 okienkové Bingo, zostavte si zoznam z 30 – 40 slov a výrazov, ktoré podľa vás na porade určite padnú (Pozor! Musí ich povedať niekto, kto nehrá!).

Pre inšpiráciu krátky zoznam:

Nesplnená úloha

Kto si to berie na starosti?

Kalkulácia

Do budúcej porady...

Krátenie

Uzávierka

Je niekto proti?

Zvyšok pravidiel už určite poznáte – počúvate, škrtáte a prvý, ktorý má 5 slov horizontálne, vertikálne alebo diagonálne, musí zakričať na celú zasadačku BINGO!

Ak to chudáčik urobí, okrem predvolania na koberček vyhráva od kolegov zbierku stravných lístkov na mesiac alebo nejakú inú plnohodnotnú cenu, napríklad gigantické sklenené ťažítko.

piatok, novembra 10, 2006

Riešenie

Na žiadosť starého indiána prinášam riešenie predošlého postu pre všetkých skazených. Teraz sa môžete všetci tváriť, že ste našli všetkých deväť ... :)


piatok, novembra 03, 2006

Nepoškvrnená myseľ

Niektorí z vás už možno tento obrázok videli, no pre tých, ktorí nie – malé vysvetlenie:

Čo vidíte na obrázku?
Ale no, vy prasce skazené!
Je tam deväť delfínov! Vo fľaši.
Nič viac.

A teraz k veci – každý normálny dospelý človek vidí na obrázku párik ľudí, ktorí fyzickou metódou vyjadrujú svoje vzájomné sympatie. Ak však ukážete obrázok malému dieťaťu (zatiaľ som nezistila, ako malé má byť) uvidí na obrázku iba deväť delfínov. A prečo? Lebo je ešte malé a nie skazené ako vy! A ja.

Na tento obrázok som si spomenula včera, keď som si v rámci svojej pracovnej náplne prezerala poštu s detskými kresbami zo škôl a škôlok (nie, nemyslite si, že moja práca je super fasa oddych, zdanie klame). Narazila som na kresbu gigantického, pekne anatomicky zahnutého vibrátora s hlavičkou a ešte aj takou tou stimulačnou vecou na klitoris. Pod kresbou som si prečítala: „Vesmírna raketa, Samko, 4 roky“.

Rozmýšľam, čo z toho pre mňa, podľa vzoru deviatich delfínov, vyplýva?