štvrtok, apríla 20, 2006

OZNAM

Deti pozor!

______Toto je oficiálne vyhlásenie!

______Keďže mi je vyčítane, že som pesimista + ďalších 10 či 15 neželaných vlastností, rozhodla som sa s okamžitou platnosťou konvertovať k optimistom.

______Preto prosím všetkých o strpenie s mojou osobou v nasledujúcich dňoch a týždňoch. Abstinenčné príznaky nie sú vylúčené.

­­______Rozhodla som sa nastaviť sa na klasický systém účelového trestu a za každú moju sarkastickú poznámku či pesimistickú myšlienku hodím do hlinenej šporkasky 50 halierov. Vypočítala som totižto, že pri frekvencii môjho obvyklého pesimizmu ma táto liečba vyjde za prvý týždeň zhruba na 4000 korún.

______Po prečítaní tejto vety som do kasičky vhodila prvý päťdesiathaliernik.

______Hmm. Idem si asi rozmeniť peniaze...

streda, apríla 05, 2006

Keď Múza neprichádza...

______Čo nenávidím na našej rodine, je jej posadnutosť pohármi. Sme doma tri osoby a v kuchynskej linke nám stojí asi 154 pohárov a šálok. Teda, väčšinou stoja vedľa drezu a poslušne čakajú na fyzickú očistu, ktorá občas dlho neprichádza. Z tých čistých, odpočívajúcich v presklennej linke som vybrala veľkú šálku s farbenými srdiečkami, vhodila do nej tabletku šumivého celaskonu a zaliala domácou medovinou.
______Z chlebníku, v ktorom bolo asi všetko okrem chleba, som vybrala poľské keksy s neidentifikovateľným názvom a dátumom spotreby a s celou svojou „večerou“ som si sadla za počítač.
______Napísať niečo plnohodnotné. To bolo heslo večera. Zhlboka som sa nadýchla a odhryzla si z poľského keksu.
______Keksy som vyhodila a ústa vypláchla medovinou s celaskónom. Dezinfekcia s vitamínmi. Toto si patentujem.
______Sediac ticho v tmavej kuchyni, zírajúc do žiariaceho monitoru, ktorý mi vytrvalo vypaľoval očnú sietnicu som sa snažila zamyslieť. „Bolí to?“ – počujem v hlave kamarátov škodoradostný hlas.
______Položila som si prsty na klávesnicu v nádeji, že Inšpirácia toto moje gesto pochopí a príde, no evidentne používame inú znakovú reč.
______Ďalších desať minúť som sa venovala chuchvalcom prachu medzi klávesami, ktoré sa v ostrom svetle monitora podobali na chlpatých gremlinsov. V modernom odtieni jedovato zelenej.
______Zazvonil telefón. Hurá, vykúpenie od toho bolestivého snaženia sa!
______Sestra. Sakra.
______Povedala som si, že dám mobilu ešte jednu šancu, no teraz som pre zmenu zatelefonovala ja.
______- Tak čo, prológ už máš? – ozvalo sa skôr než som stihla spevavým hláskom nahodiť niečo ako: Čau, čo nové?...
______Keďže ani tento pokus nevyšiel a hlas vychádzajúci z telefónu ma nijako priaznivo nenaladil, rozhodla som sa to pre dnešok vzdať.
______Možno tento malý štrajk nakopne moju Múzu a konečne sa rozhýbe. Dúfam.