utorok, decembra 12, 2006

Škráble a kultúrny večer

Mal to byť pokojný večer, spríjemnený spoločenskými hrami, pohárikom šampanského a zvyšnými zákuskami z päťdesiatky. Spať sme sa ukladali niekedy medzi štvrtou a piatou ráno...

Marlborka na nejakej tlačovke vyfasovala Škráble a tak sme sa rozhodli vyplniť nasledujúce hodiny pokojnou a kultivovanou hrou v štvorici.

Hneď prvá hra bola na hovno. Po treťom ťahu som vo svojej koľajničke mala písmenká: Z, A, A, O, O, O, O a ani za Boha živého som z toho nevedela vytvoriť niečo zmysluplné.

Nevypočitateľný, ktorý sedel oproti mne mal Ŕ, Ĺ, Ú, Ä, Ľ, X a E. Tak sme sa v nasledujúcej hre rozhodli prísne pravidlá trošku popustiť a neprihliadať až tak na gramatiku, dĺžne a mäkčene. No po dvoch fľaškách de Luxe, 1 a pol litri bieleho a práve načatého červeného sa však akékoľvek pravidlá dodržujú veľmi ťažko. Dôležité bolo si dané slovo dostatočne a presvedčivo obhájiť.

A tak na hracej doske postupne vznikali slová ako Pagamáhus, dotrtazaný, visúm, päĺ, môčiť, vodonyl, mrň, žabatie, ľáďiň, vrubjak, midľo, metafón či jéterče.

Ak vám tieto slová nič nehovoria, dovoľte aby som vám analfabetom niektoré objasnila – vrubjak je nôž na vrúbky, ľáďiň je ten terorista, metafón je teraz už historický telefónny aparát z mety, päĺ je taký žltý prášok na kvetoch na ktorý je každý druhý alergický, Paga je sused z dolného konca, ktorý má hus a pri všetkej počestnosti vám nevysvetlím, aký je to dotrtazaný.

Už je to jasné? Takže ak budete niekedy chcieť stráviť večer niečím duševne plnohodnotným, môžete ísť pokojne do divadla, navzájom si predčítavať klasické sonety či hrať inteligentné hry, no pokiaľ budete toto všetko podnikať s takými perverznými prasatami ako ja, nič kultúrne z toho nebude. Akurát tak posteľné obliečky pokrstené troma druhmi vína.

16 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

S takymi prasatami, ako vravis, je vzdy srandy kopec, ak nie najviac.-))

Anonymný povedal(a)...

taký večer stojí za všetko, a potom sa naň celkom fajn spomína:o)

April povedal(a)...

Biela: Hi hi, kroch :)

GWU: Hej, spominala som pri drhnuti tych obliecok.

Anonymný povedal(a)...

april: spomienky ti tie obliecky nahradia... alebo- skus ich este pokrstit aj niecim inym :)

April povedal(a)...

Mas aj nejaky konkretny tip? Ja si necham poradit :)

Anonymný povedal(a)...

:) noooo, ja som to vcera zmakol s cokoladou. hned sa mi zdalo, ze z nej kusok chyba. potom som ju nasiel :)

no dobe, swarovski: po milovani ostavaju tiez kadejake skvrny... alebo to vies? ci ty sa len skreblujes? miesto skeblovania? :))

Anonymný povedal(a)...

jeežiš toto bolo super!!! zodpovedne tu prisahám, že ešte na žiadnom blogočlánku som sa nesmiala tak ako teraz - normálne šetko bolo - slzy, sopeľ, hlasný rehot.... no nič - utekám kúpiť škráble ;))))

Anonymný povedal(a)...

april, keby si o to stala, tak u mna si uz dlho jednicka v top ten najvtipnejsich blogov :)

April povedal(a)...

Juuuj Karaska, Ostrovanka uz daaavno ma nic tak nepotesilo ako toto :))
Dakujeeem ;)

Anonymný povedal(a)...

Cez tieto Vianoce prvykrat od srdca smiech...fakt sranda, si dobra ! :))

April povedal(a)...

Dakujem Sasanka, hned mam lepsi den :)

Reed povedal(a)...

to ste hrali na posteli? a sa vam hracie kamienky (figurky sa mi zda blbe, kamienky - teraz ked na to kukam - este blbsie) na podlozke nepoposuvavali?

April povedal(a)...

Nie, my sme mali na zemi matrace :)

Reed povedal(a)...

teraz citam, co som sem napisal. to som vzdy tak nehorazne prakticky?

Anonymný povedal(a)...

fuj, skoro som sa zadusil od smiechu, že vraj Päĺ, ty počuvaj, na takýto humor by si mala mať povolenie, resp. minimálne upozorniť, že nečítať v práci a tak podobne :-D
som ja vedel, že prečo som si vždy chcel to tie škráble kúpic :-)

April povedal(a)...

Reed: Tazko povedat v takej rychlosti. Vyhovorme sa na prepracovanost :)

Lizardik: Akoze zbrojny pas na humor? :)) To sa mi lubi ;)