štvrtok, júna 29, 2006

Uhol pohľadu

______– Chápeš to?! – spýtala sa ma. Za poslednú trištvrte hodinu už po sedemnástykrát.
______– Štyri roky fuč, všetky plány, všetky sľuby, všetko to pekné... K****!... Len kvôli nejakej stredoškolskej buchte!!! –

______Ria mala vo zvyku rapotať, no posledné dve slová precedila cez zuby takou zúrivou rýchlosťou, že vyzneli ako jedna komplexná nadávka.

______– Prečo majú chlapi potrebu obklopovať sa mladšími babami? Ja to nepochopím. V čom je ten hrozitánsky rozdiel, že zo dňa na deň so všetkým praští a rozbehne sa za nejakou šumienkou, čo práve vyfasovala občianský? Chápeš to? –

______Vedela som, že mojou dnešnou úlohou nebolo objasňovať problematiku mužského zmýšľania, no iba ju ľutovať, súcitne prikyvovať, pritakávať a občas vypustiť poznámku typu „To je hajzel!“ alebo „Všetci muži sú rovnaké svine, len majú iné ksichty aby si ich mohla rozoznávať“. Ale čo nespravíte pre dobrú kamošku.

______Po troch hodinách a asi štvornásobnom počte gin-tonicov, som s veľmi dobrým úmyslom dotiahla Riu na námestie s fontánou, kde som sa chystala odlifrovať ju na prichádzajúci autobus z Petržalky, aby mohla doma ďalej cieľavedomo strihať spoločné fotky. Osud je ale sviňa (žeby chlap? ;)) a tak sa desať metrov pred nami objavil, v ten večer tak často preklínaný ex so svojou nemenej preklínanou stredoškolskou buchtou.

______Dievčatko vysoké asi meter šesťdesiat, nevinne pôsobiace, dlhé blond vlasy, no výraz tváre striptérky s 15 ročnou praxou. Celý efekt podtrhoval jej outfit Malibu Barbie: V kratučkej cukríčkovo ružovej sukničke a ešte kratšom cukríčkovo ružovom tričku vyzerala ako tvár reklamnej kampane na globálnu podporu pedofílie. Živá Lolitka.

______Štartujúcu Riu som chňapla za kapucňu mikiny dva kroky odo mňa. V tejto polohe by som podľa nej dala vyliať bronzovú sochu, ktorú by som pomenovala: „Bežiace nohy a hlava v záklone.“ Na stotinu sekundy mi to celé prišlo smiešne.

______Z mojich romantických predstáv o sochárstve a dobre stavanom kováčovi hore bez, ma vytrhla metajúca sa Ria v pokuse vytrhnúť sa mi a vyškriabať šťastnému páriku oči.

______– Ja tú štetku zabijem! – chrčala Ria, ale to už som ju držala pod krkom ako Mič Bjúkenen zachraňujúci topiacu sa obeť a ťahala ju preč od nič nevnímajúcej dvojice, ktorá sa práve venovala skúmaniu anatomickej konštrukcie hrtanu toho druhého. Jazykom, samozrejme.

______Toto celé sa udialo už pred nejakým časom. Pointou (ak sa to tak dá nazvať) je fakt, že o tri týždne na to, som stretla Riu opäť. V krátkych bielo-ružových kvietkovaných šatoch s dvoma copíkmi a blaženým úsmevom na tvári.

______Volá sa Jozef. Je o dvadsať rokov starší. Rozvádza sa so svojou rovnako starou manželkou. Riu volá „moje dievčatko“ a na každé rande jej prinesie Kinderko. Je šťastná.

______Zaujímalo by ma, čo si o tom celom myslí Jozefova žena.

10 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

To je pribeh ako od zenskeho Duriho Baluchu :)

April povedal(a)...

Fifinka: Kroch ;)

Anonym: :))

April povedal(a)...

ID: No v podstate ano, prave vyfasovala :) Ale po 10 rokoch uz novy ;)
A ta hranica medzi blazenym a smiesnym vyzorom bola naozaj velmi labilna. Ale ked je clovek stastny... Aspon niekto.

Terra povedal(a)...

kinderko? ty muuuuj duuuchod...neviem, ktory z nich je na tom horsie.

Nick povedal(a)...

Fakt ze skvele :)) som sa zabavil :) Pocuj, sprav si nieco s tou RSSkou, bo stale mi to error u teba hadze a potom nevidim co mas nove :) a to je skoda ako tak citam :))

Marián Križovenský povedal(a)...

Myslím, že viem, čo si o tom myslí Jozefova žena (ak o tom vie a ak sa s ňou naozaj rozvádza...). Skôr by ma zaujímalo, či nemáš ešte jednu takú kamarátku, ako Ria... :-)

A tú RSS-ku si fakt oprav, ak chceš, aby sme ťa čítali in time... :-)

April povedal(a)...

ID: Tym chces povedat, ze sa povazujes za stareho chrena?

Medenka: Ako hovori moj kamarat: Lepsie dostat cokoladu ako filcky. Ale to uz je o inom...

Nick: Dakujeeeem :)

Marosko: Zatial nie, ale ked sa nejaka uvolni tak dam echo. Mas doma zasobu Kindervajec? ;)

Ohladne RSS - ja neviem ako... :(((
Ja som taky hlupacik...
Help...

Nick povedal(a)...

April > Co sa RSS tyka, chybu to hlasi preto, pretoze si nespravne vlozila text do toho editora. Nevkladaj ho z wordu, ale sprav medzikrok a vloz ho najprv do notepadu (poznamkoveho bloku) a odtial ho az skopiruj do editora ... lebo ten hlupy word tam da vselijake znaky a potom hlasi RSS chybu.. :) Dufam ze som objasnil jasne :)

April povedal(a)...

ID: To nie, ved na tej fotke nevyzeras tak staro ;)

Nick: Dakujem :) skusim to nabuduce tak.

Daily Whinger povedal(a)...

co je zle na kinderku? ona sa citi mlada, a cokolada ma len same pozitivne ucinky na one a ine. a este aj bonusova hracka, hehe.